Четвърто регионално състезание по Информационни технологии

На 17 и 18 декември 2011 г. в V СОУ "Георги Измирлиев" ще се проведе регионално състезание по информационни технологии. Темата за 2011 г. е "School IT Academy"

Първа парламентарна сесия на Младежки воден парламент

Четирима тийнейджъри от V СОУ “Г. Измирлиев” в Благоевград са сред учредителите на Младежки воден парламент и единствените засега представители на Югозапада в националното сдружение.

Уловени мигове от лято 2011

 

Ученици от V  СОУ спечелиха призовите места във  фотоконкурса "Уловени мигове от лято 2011" организиран от Младежки дом гр. Благоевград.

Състезание по ИТ ЗНАЙКО за 1 до 4 клас

Грамота на второкласничката от V СОУ Йоанна Владимирова в I кръг на национаното състезание ИТ ЗНАЙКО 2012 г.

Шестокласничка от V СОУ първа в национален фото конкурс

 

Симона Андонова спечели I място на национален конкурс на тема "Обичам природата - и аз участвам", който се провежда в рамките на едноименната национална информационна кампания на МОСВ.

Пето СОУ взе участие в кампанията "ДАРЕТЕ ЧАС"

Учениците от ІІ „б” и ІІІ „б” класове, с класни ръководителки г- жа Стоицова и г-жа Чимева, от V СОУ „ Георги Измирлиев”, откликнаха на инициативата и приятно изненадаха екипа на Младежкия дом, като донесоха заедно повече 40 книжки, за болничните заведения.

 

Състезание по ИТ за 1 до 4 клас

 

Награди на първокласничката от V СОУ Поля Василева спечелила наградата за най-оригинална идея в състезание по ИТ. Момичето направи илюстрация по книгата на Джани Родари \"Приключенията на Лукчо\".

Петокласничка от V СОУ трета на конкурс по ИТ в Хасково

Симона Андонова спечели III място на национален конкурс за мултимедиен проект \"За първи път\", посветен на 50-ата годишнина от полета на Юрий Гагарин в космоса.

Пролетни празници

 

Традиция в училището е отбелязването на пролетните празници и обичаи. И тази учебна година учениците от от начален курс подготвиха Карнавал на цветята. Представиха лазарски и велигденски песни и танци.

Отбор на V СОУ спечели футболен турнир

Отборът на V СОУ „Георги Измирлиев” спечели футболната ученическа надпревара под егидата на общинския председател Костадин Хаджигаев.

Национално състезание по ИТ - Монтана

В националното състезание по ИТ се състезаваха ученичките Лиляна Петкова от ЕГ “Акад. Л. Стоянов” и Златина Симова от V СОУ “Георги Измирлиев”. И двете участнички станаха студентки в престижни университети.

Пето СОУ чества патронния си празник на 21 април

В двора на училището се събраха няколко поколения ученици и учители. Най-голям интерес предизвикаха всички бивши учители от училището, които уважиха празника.